Baillestavy

Op 646 meter hoogte in het Oostelijk deel van de Franse Pyreneeën in het departement Pyreneeën Oriëntaals ligt het dorp Baillestavy; gelegen in een bosrijke omgeving met de daaromheen liggende bergen. Het dorp met zijn oude huizen, steile helling en Romeinse brug. Het dal vormt een oord van rust met weides en boomgaarden die in het voorjaar barsten van duizenden bloemen. Het biedt kilometers aan paden en bossen, waar men urenlang kan wandelen en fietsen.

Het hele jaar door staat er water in de rivier Lentilla; een heerlijk verkoelende bergrivier, waar je op verschillende plekken kunt zwemmen of pootjebaden en vissen.


In Baillestavy zelf zijn geen winkels maar wel een cafe "La Farga" en klein restaurant. Het wordt gerund door Benoit en Brigitte. Tot 15 juni geopend van vrijdag t/m zondag van 9u - 22u. Daarna dagelijks geopend, behalve maandag. Er worden heerlijke verse salades en tapas geserveerd. Daarnaast een "plat de jour" met andere gerechten. Reserveren is gewenst.

Op woensdagmorgen, om 11. 30 je hoort een harde claxon, staat achter het cafe een wagen "L'epicerie de Christine" waar je diverse streekproducten, groenten en fruit kunt kopen.
Op zaterdag rond 11 uur is er de stand van Hedda waar je brood, kaas, vlees, verse groenten en fruit kunt kopen (Bio).

Uit eigen dorp :
Hedda : Mas Miquelet : http://fermedumasmiquelet.com : groenten uit eigen tuin, brood en vlees
Isabelle et Jean-Philippe Minchin : http://ceramikici.blogspot.fr : met prachtige muziek instrumenten en ceramic
Annie Anglade : t. 04.68.05.86.32 : met  honing uit de bergen
Laurent : t. 06.10.99.00.75 : met verse eieren
Le Mairie : https://www.baillestavy.fr

Omgeving van Baillestavy
Vinça (12 km) heeft een treinstation, apotheek, bank, kapper, postkantoor, supermarkt, bakker, een kleine wekelijkse markt op dinsdag -en donderdag morgen. Er is een groot en gratis zwemmeer (zoetwater)
Prades (19 km) heeft net als Vinça kleine winkeltjes maar ook grote supermarkten zoals SuperU, Biocoop La Plantula ed. Een grote wekelijkse markten op dinsdagmorgen en kleine bio markt op zaterdagmorgen.
Ille sur Têt (21 km) heeft kleine winkeltjes maar ook een grote supermarkt SuperU met tankstation ed. De wekelijkse markten zijn op woensdag -en vrijdagmorgen