Baillestavy

Op 646 meter hoogte in het Oostelijk deel van de Franse Pyreneeën in het departement Pyreneeën Oriëntaals ligt het dorp Baillestavy; gelegen in een bosrijke omgeving met de daaromheen liggende bergen. Het dorp met zijn oude huizen, steile helling en Romeinse brug. Het dal vormt een oord van rust met weides en boomgaarden die in het voorjaar barsten van duizenden bloemen. Het biedt kilometers aan paden en bossen, waar men urenlang kan wandelen.

Het hele jaar door staat er water in de rivier Lentilla; een heerlijk verkoelende bergrivier, waar je op verschillende plekken kunt zwemmen of pootjebaden en vissen.


In Baillestavy zelf zijn geen winkels maar wel een cafe en klein restaurant. Op woensdagmorgen staat achter het cafe een wagen waar je diverse streekproducten, groenten en fruit kunt kopen.
Op zaterdag rond 11 uur is er de stand van Hedda waar je brood, kaas, vlees, verse groenten en fruit kunt kopen (Bio).

Omgeving van Baillestavy
Vinça (12 km) heeft een treinstation, apotheek, bank, kapper, postkantoor, supermarkt, bakker, een kleine wekelijkse markt op dinsdag -en donderdag morgen. Er is een groot en gratis zwemmeer (zoetwater)
Prades (19 km) heeft net als Vinça kleine winkeltjes maar ook grote supermarkten zoals SuperU, Biocoop La Plantula ed. Een grote wekelijkse markten op dinsdagmorgen en kleine bio markt op zaterdagmorgen.
Ille sur Têt (21 km) heeft kleine winkeltjes maar ook een grote supermarkt SuperU met tankstation ed. De wekelijkse markten zijn op woensdag -en vrijdagmorgen

Perpignan (45 km) met vliegveld en treinstation
Zee en strand : Canet Plage, Bacares, Saint Cyprien 50 km
Ski-oorden: Font Romeu (64 km)
Warm water bronnen : de baden van St Thomas, in Fontpedrousse
Spaanse grens: le Perthus (60 km)

Figueres (museum Dali): een uurtje rijden vanaf Baiilestavy
Gerona (vliegveld) op 1.30 rijden
Barcelona centrum op ongeveer 2.30 uur rijden