Baillestavy

Op 646 meter hoogte in het Oostelijk deel van de Franse Pyreneeën in het departement Pyreneeën Oriëntales ligt het dorp Baillestavy; gelegen in een bosrijke omgeving met de daaromheen liggende bergen. Het dorp met zijn oude huizen, steile helling en Romeinse brug. Het dal vormt een oord van rust met weides en boomgaarden die in het voorjaar barsten van duizenden bloemen. Het biedt kilometers aan paden en bossen, waar men urenlang kan wandelen en fietsen.

Het hele jaar door staat er water in de rivier Lentilla; een heerlijk verkoelende bergrivier, waar je op verschillende plekken kunt zwemmen of pootjebaden en vissen.


In Baillestavy zelf zijn geen winkels maar wel een cafe "La Farga" en klein restaurant. Het wordt gerund door Benoit en Brigitte. Tot 15 juni geopend van vrijdag t/m zondag van 9u - 22u. Daarna dagelijks geopend, behalve maandag. Er worden heerlijke verse salades en tapas geserveerd. Daarnaast een "plat de jour" met andere gerechten. Reserveren is gewenst. T. 00 33 (0)689 56 08 67

Op zaterdagmorgen, rond 11 uur is er een kleine lokale markt op het plein bij het cafe. Met ambachtelijke bio producten, vaak afkomstig van kleine lokale boeren. Groenten, fruit, geitenkaasjes en soms geitenvlees.

Uit eigen dorp :
Michael van Marle - Biologische geitenhouderij, geitenvlees. Mas Miquelet Tel: 07.86.73.99.02
Christian: productie van integraal zuurdesembrood. Reserveer op bestelling voor uw brood met Cafe La Farga. Prijs 6 euro per brood
Isabelle et Jean-Philippe Minchin : http://ceramikici.blogspot.fr : met prachtige muziek instrumenten en ceramic
Annie Anglade : t. 04.68.05.86.32 : met  honing uit de bergen
Laurent : t. 06.10.99.00.75 : met verse eieren
Le Mairie : https://www.baillestavy.fr

Omgeving van Baillestavy
Vinça (12 km) heeft een treinstation, apotheek, bank, kapper, postkantoor, supermarkt, bakker, een kleine wekelijkse markt op dinsdag -en donderdag morgen. Er is een groot en gratis zwemmeer (zoetwater)
Prades (19 km) heeft net als Vinça kleine winkeltjes maar ook grote supermarkten zoals SuperU, Biocoop La Plantula ed. Een grote wekelijkse markten op dinsdagmorgen en kleine bio markt op zaterdagmorgen.
Ille sur Têt (21 km) heeft kleine winkeltjes maar ook een grote supermarkt SuperU met tankstation ed. De wekelijkse markten zijn op woensdag -en vrijdagmorgen